Korpa
Pretraživanje
Sve veze
KorpaPretraživanjeSve veze

Naše nagrade

 

Nagrada za izdavački poduhvat godine 2017.

Nagrada za izdavački poduhvat godine 2017. dodeljena je izdavačima „Orion Art” i „Cicero” za knjigu „Sto predstava baleta i umetničke igre naših prostora”. Za knjigu „Sto predstava baleta i umetničke igre naših prostora“ kaže se da je prva ove vrste kod nas i da se pojavljuje u vreme kada idemo u susret stogodišnjici baleta Narodnog pozorišta u Beogradu i sedamdesetoj godišnjici baleta Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

 

Nagrada Ranko Radović za 2017. godinu

Žiri za dodelu Nagrade Ranko Radović u kategoriji 1 (kritičko teorijski tekstovi o arhitekturi urbanizmu i gradu) doneo je odluku da nagradu za kritičko teorijske tekstove o arhitekturi urbanizmu i gradu dodeli: dr Aleksandri Stupar, dipl.inž.arh., vanredni profesor na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, za knjigu „GRAD: Forme i procesi”, izdavač Orion Art, 2016.

 

Nagrada Ranko Radović za 2016. godinu

Kategorija: Kritičko teorijski tekstovi o arhitekturi, urbanizmu i gradu. Specijalna nagrada za knjigu „Antologija kuća” + dva DVDija sa 23 epizode originalne serije Školskog programa RTB, autora Ranka Radovića.

 

Nagrada sajma knjiga 2013. za izdavački poduhvat

Nagrada Beogradskog sajma knjiga za izdavački poduhvat 2013.godine dodeljena je petotomnom delu „Srpska umetnost 1950 – 2000“, čiji je autor Ješa Denegri. Ovo izdanje je nastalo na osnovama prethodnog, pod nazivom „Teme srpske umetnosti, I-V.”

 

Nagrada Ranko Radović za 2012. godinu

Kategorija: Kritičko teorijski tekstovi o arhitekturi, urbanizmu i gradu. U konkurenciji dvadeset i jednog pristiglog rada, nagradu u kategoriji Kritičko teorijski tekstovi o arhitekturi, urbanizmu i gradu dodeljena je mr Zlati Vukasanović Macura za knjigu „Život na ivici: stanovanje sirotinje u Beogradu 1919-1941.” u izdanju Orion Art (Beograd).

 

Vrh straneKorpaPretraživanjeSve veze

Vrh strane | Početna | Korpa | Pretraživanje | Pomoć | Kontakt