Korpa
Pretraživanje
Sve veze
KorpaPretraživanjeSve veze

Osećanja. O. Sećanja

 

Osećanja. O. Sećanja

Lidija Nikolić

ISBN: 9788663890558
Format: 25 x 19 cm
Broj strana: 497
Povez: Broš
Izdavač: Orion Art
Godina izdanja: 2017.
Oblast: Monografije

Nema na zalihama

„Priča biranih reči, čista kao ezoterični mitovi, a bolna kao rana koja neće da zaceli. Iskren pogled u poseban svet, baš kao i vreme koje je otišlo. Tada sve iskrivljeno postaje jasnije.“ – Peca Popović

Posle nekoliko neuspelih pokušaja pisanja biografije višestruko nadarene umetnice Margite Stefanović, konačno je pred čitaocima knjiga koja ih sigurno neće ostaviti ravnodušnim. Kakva je Margita bila privatno, kako se snalazila u svakodnevnom životu i njegovim, često pogubnim, izazovima, priča nam njena najbolja drugarica Lidija Nikolić. Uz obilje, do sada neobjavljenih fotografija, dokumenata, dnevničikih zapisa...razvija se priča o prijateljstvu, od bezbrižnog detinjstva pa sve do Margitinog tragičnog završetka. Na trenutak nam se može učiniti da je priča isuviše lična, da hladnokrvna dokumentaristika previše zalazi u intimu, ali jedino tako je bilo moguće reći pravu istinu o često pogrešno tumačenim pojedinostima iz Margitinog života. U knjizi je prikazana lepota življenja, ali i zla kob nadarenih ljudi čiji je talenat ponekad toliko veliki da je teško izboriti se s njim.

Ovu knjigu će voleti svi obožavatelji EKV-a, ali i široka čitalačka publika koja čitajući biografsko štivo saznaje više o drugima, ali i o sebi.

Vrh straneKorpaPretraživanjeSve veze

Vrh strane | Početna | Korpa | Pretraživanje | Pomoć | Kontakt